Bloggen

Man bliver aldrig for gammel til at lege med vand


Selvom de fleste af fotoklubbens medlemmer aldersmæssig befinder sig i de voksnes rækker, så har vi alligevel haft et par aftner, hvor der stod vandpjaskri på programmet. Det hele startede med at et medlem ønskede at fotografere nogle glas hvor indholdet sprøjtede ud ----- ----------- og et andet medlem der ønskede at smide noget ned i vandet&...
Se mere
  2181 Hits

Fotoudstillinger

Fotoudstillinger der er et besøg værd

Annalise har gennemsøgt internettet for fotoudstillinger som kunne være et besøg værd den første her er  Artibs.com på Als

Brandts Klædefabrik i Odense har en interessant udstilling af Anton Corbijn

Se mere
  2422 Hits

En aften i værkstedet


For at være så godt forberedte som muligt når vi nu får et par gæster der vil stille sig til rådighed for fotografering, så mødtes vi denne klubaften i værkstedet for at lave et par prøveopstillinger af lyset vi forhåbentlig kommer til at bruge.

Den første opstilling handlede om at vi sætter to personer over for hinanden med ansigtet i mod den anden part og så belyser dem skråt bagfra. Foran de to personer sættes noget flashlys som skyder på tværs af opstillingen, hvor vi bruger falloff lyset som opblødning.
Se mere
  2144 Hits

En aften i værkstedet

​Vores nye tilgang til klubaftner skulle prøves, så vi mødtes bare i værkstedet uden at have planlagt hvad der skulle ske den aften og så måtte vi se hvor den førte os hen lige som i gode gamle dage, hvor vi bare mødtes uformelt et sted.

Det tog ikke mange minutter før der var en der mente at vi alle skulle lære de flash at kende som tilfældigvis stod der i værkstedet denne aften. Der blev rodet med indstillinger, betjening via fjernbetjening, så indstillinger igen og ja der blev nørdet igennem for at lære de drilske apparater at kende.

Se mere
  1917 Hits

Kejserens nye klæder ?

Jeg dyrker gerne min hobby, men med den travle hverdag jeg efterhånden har så kan det være meget svært at finde tid, plads og rum til at jeg kan dyrke min interesse for foto. Derfor går jeg gerne på udstillinger og lader mig inspirere af hvad andre har lavet, men desværre så findes der ikke så mange udstillinger her i DK. Derfor blev jeg også meget fornøjet over at læse at der i øjeblikket er hele to udstillinger her i nærområdet, en i Kolding på Nicolai og en i Christiansfeld i borgerhuset.

Se mere
  1376 Hits

Min flash og jeg

Min flash og jeg

Min flash og jeg 1 1

Se mere
  1382 Hits

Billedredigering med pen?

Jeg er overbevist om at alle der arbejder bare lidt med redigering af billeder har taget sig selv i at ønske at man kunne lægge musen oven på skærmbilledet når man af en eller anden årsag skulle fritlægge et område eller detaljeredigere et billede.

For år siden anskaffede jeg mig en tegneplade for nu skulle jeg rigtignok til at være ekspert ud i afmaskning af billeder, men jeg ved ikke om det er kønsbetinget det med at multitaske for jeg fik det aldrig rigtig til at fungere det med at kigge på skærmen og tegne på en grå plade og ofte syntes jeg at den pen der fulgte med tegnebrættet ikke rigtig gjorde det jeg ville have den til.

Da jeg i julen 2017 havde fået et gavekort til indkøb af lige hvad jeg ønskede mig af min bedre halvdel og jeg sad og redigerede nogle af sommerens billeder, så kom jeg i tanke om mit gamle ønske om at få en tablet med skærm til at redigere billeder på.

Se mere
  1708 Hits

Fotowalk

Fotowalk

Mandag den 7.maj mødte der ca 20 mennesker op til en fotowalk rundt om Jels søen, en gåtur hvor der blev givet fif til lidt anderledes måde at tage billeder på.

fotowalk

Se mere
  1316 Hits

Fotowalk med Fotoklubben ISO6600 rundt om Jels Søerne

Fotowalk med Fotoklubben ISO6600 rundt om Jels Søerne

Mandag 7. maj kl. 18.30

Hvem har ikke prøvet at tage i skoven en herlig forårsdag, hvor solen står højt på himlen og stemningen bare er i top? For derefter at tage et par billeder for at fastholde stemningen, men opleve at billederne ikke helt opfylder de indtryk man havde fra turen?

Hvis det er noget du har oplevet, så tag kameraet med ud i naturen til en fotowalk ved Jelssøerne og få hjælp og fif til at indfange stemningen og få et bedre billede. Mød fotoklubben ISO6600 fra Vejen som deler ud af deres erfaringer, giver gode fif med indstillinger på kameraet og hjælper med at se motiverne på en anderledes måde.

Mødested: P-pladsen ved Jels Voldsted, Koldingvej 2, 6630 Rødding

  1181 Hits

Årets Fotograf 2017

Årets fotograf 2017

Årets fotograf er et gennemgående tema som afholdes hvert år med aflevering af billeder til bedømmelse tre gange om året, dette år var emnerne ”Forfald, Natur og Silhuetter”.

forfald1
1. plads Forfald (Preben N)

Se mere
  1277 Hits

Portrætfotografering IV

lowkey a

Lowkey

Så var vi kommet til fjerde afdeling af vores serie omkring portrætfotografering, hvor aftenens emne var Lowkey.

”Ved low key-belysning er der få, begrænsede lyskilder og derfor ligger store dele af motivet i mørke.”

”Low key-belysning kan også virke spændende, uhyggelig og vække nysgerrighed ”

I gymnastiksalen blev der stillet 5 studier op af Mike, Thorkil, Jannie, Johnny, Jan og Annelise. Studierne var bygget op af forskelligt udstyr; men kun med enkelte hårde lyskilder.

Se mere
  1333 Hits

Glædelig jul og godt Fotonytår

Glædelig jul og godt Fotonytår

Så er der næsten gået endnu et kalenderår som også er det første hele kalenderår i Fotoklubben ISO6600, et år der har været præget af aktivitet, kammeratlig samvær og masser af billeder. Vi har arbejdet aktivt på klubaftner, vi har forsøgt os frem med aktiviteter af forskellig art og med forskellige interesseområder, men fælles for alt, med høj aktivitet fra de deltagere der er mødt frem på aftnerne.

flensborjulemarked

Se mere
  1210 Hits

Hvis du bare lige havde…….

Hvis du bare lige havde…….

Preben N 1b

Se mere
  1153 Hits

Portrætfotografering II

Det emmer af aktivitet

Johnny7

For en uge siden arbejdede vi med en flash og så opblødning, denne gang var det så flere flash’ der blev benyttet.

Se mere
  1257 Hits

Portrætfotografering

Portrætfotografering med een flash

 3S11163

Flere medlemmer af Fotoklubben ISO6600 Vejen havde et ønske om at lære deres egen flash at kende til brug ved portrætfotografering. Som altid fik vi ved fælles hjælp sat et program sammen som vi så havde den første seance af onsdag i uge 45.

Se mere
  1419 Hits

Fotoklubben ISO6600 Vejen besøger Hamborg

Hamborg

Lørdag den28. oktober 2017 havde en stor del af Fotoklubben ISO6600 Vejen sat hinanden stævne i Hamborg, hvor man vil bruge weekenden til dels at se sig omkring i Hamborg, men også besøge nogle af de alternative steder som måske ikke er så kendte.

 

Thorkild

Se mere
  1389 Hits

Årets Fotograf (regler)

Regler "Årets fotograf"

Hvor intet andet er angivet, er mediet papirbilleder, der afleveres monteret på støttekarton der stabiliserer billedet, minimum 1 mm / max. 3 mm tykt. Udvendigt mål: 30 x 40 cm. Uopklæbede billeder kan ikke deltage i konkurrencen. Såvel farve som sort/hvide billeder accepteres med mindre at emnet udelukker det ene.

Se mere
  1194 Hits

Modelfotografering

Når vi på en klubaften har set eller kommenteret billeder med forskellige modeller, er en af kritik punkterne ofte angående posering. Vi skulle denne aften have arbejdet med emnet og havde også bestilt en model til formålet. Få timer før hvis det ikke var minutter, så ringer vores model og må desværre melde afbud på grund af sygdom.

Hva gør vi så? - Her oplever vi igen at vi er en klub der virkelig går ind for vores hobby, der blev lyn hurtigt taget en beslutning om, at så gør vi det bare selv.

modelposering1

Se mere
  1274 Hits

Så er vi igang igen

Så er vi igang igen!

Klebaek 3
(foto: Preben Bruus)

 

Efter et forrygende travlt første år, så har vi taget hul på sæson II med en masse spændende projekter. Vi er godt i gang med at fotografere de 10 mest besøgte turist attraktioner i Vejen Kommune med gratis adgang, et projekt vi vil vende tilbage til hen over de fire årstider.

Se mere
  1187 Hits

God Sommer

Hold da op sikke et år vi har haft!

Ravningevej002

Det er nu godt og vel et år siden vi besluttede os for at lave en ny fotoklub, hvor vi kan mødes i en god og kammeratlig tone uden klike dannelser af enhver art og bare dyrke vores hobby på det plan som vi nu ønsker individuelt. Der har endnu ikke været en klubaften, hvor der ikke er arbejdet seriøst med emner, uanset om det så har været emner som lå fjernt for de fleste, så er der gået til vaflerne når ideerne skulle føres ud i livet.

Se mere
  1196 Hits

Billeder på nettet

Upload af billeder på nettet og især vores hjemmeside.

Vi er i gang med at SEO opdatere vores hjemmeside, hvilket vil sige at vi gør den mere optimal for at søgemaskiner vil/kan indeksere siderne. Google har allerede været forbi og indekseret siden, men de skal helst komme igen med jævne mellemrum. Det sætter krav til os om at forny siden igen og igen, men det sætter også krav til os alle når vi uploade billeder til hjemmesiden.

Vi ved alle hvad der kan opstå af problemer når dette sker, belært af dårlige erfaringer kommer her en pixi vejledning til, hvordan du kan optimere dine billeder inden upload, således at Google også initierer dine billeder.

 1

Se mere
  1324 Hits

Femten sol ned- og opgange på en dag

ISO6600 Vejens aktive fotoklub har været på tur til Miniaturelandet Wunderwelt i Hamborg hvor solen går ned og står op igen hvert 20. minut. 10 personer fra klubben mødtes tidlig lørdag morgen på Flensborg banegård for at ta’ toget Til Hamborg, hvor der udover miniaturelandet også stod på solenedgang over Hamborgs tage fra det nye Elbphilharmonie, besøg på Hamborgs Rådhus og selvfølgelig pleje det gode kammeratskab i klubben.

Soeren Haahr1

Det er svært at forestille sig hvad der venter én og for de fleste af turens deltagere var det det første besøg i Miniaturelandet Wunderwelt og derfor også svært at forberede sig til eller for den sags skyld forestille sig, hvad der venter og hvad der er brug for af udstyr.

Se mere
  1252 Hits

ISO6600's program for vinteren

ISO6600's program for vinteren

Som det fremgår af kalenderen for ISO6600.dk, så har vi et meget omfattende program her i resten af vinter månederne.
De aftner hvor vi er i klublokalet så har vi forsat en foto/billedindhold del og en teknik/redigerings del også.
Det har vi bibeholdt fordi at ISO6600 medlemmerne har sagt OK herfor og der så skulle være chance for at der er noget for alle 

Vi har også taget hul på noget nyt i forhold til vores fototure. Hvor det er muligt, så vil der klubaften forinden være en lille introduktion til hvilke udfordringer vi kan møde derude og et par gode råd til kamera indstillinger og lignende.

Alt i alt så synes jeg at vi har fået et godt varieret og indholdsrigt program for Vejens bedste fotoklub, ISO6600. Så nu har vi skabt rammerne for et aktivt klubliv, så er det kun op til os selv at få dem udfyldt med en masse aktivitet.

  1175 Hits

Godt (foto) nytår i Iso6600

Når året går på held, så går tankerne for mig helt automatisk tilbage til de begivenheder der har været i løbet af året og som har gjort indtryk på én.

En af de positive ting der for mig er sket i år er det at vi har startet en ny fotoklub op hvor vi lægger stor vægt på at vi er aktive på hver klubaften og at vi alle bidrager med det vi kan, uanset hvilket niveau vi så selv føler vi er på og det gode er, at det er ikke noget der på nogen måde er formaliseret i vores oplæg, men faktisk har været implicit fra den første tur vi mødtes til, hvor turen gik til Tørning Mølle. Flere ture fulgte og vi kom faktisk en del rundt inden vi egentlig blev enige om at starte en ny klub op. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg i starten ikke var helt vild med ideen om at starte en anden fotoklub op, men her i bagklogskabets klare lys så var det godt i fik mig overbevist. Det var helt vildt inspirerende at vi ”bare” til en kop kaffe på en af vores fototure til Remisen i Lunderskov, kunne sidde stille og roligt og tale om emnet og inden vi rejste os igen, så var ideen til hvad klubben kunne hedde, den form vi gerne vil have og meget andet diskuteret og sat på plads. FANTASTISK.

Se mere
  1148 Hits