Bloggen

Modelfotografering

Når vi på en klubaften har set eller kommenteret billeder med forskellige modeller, er en af kritik punkterne ofte angående posering. Vi skulle denne aften have arbejdet med emnet og havde også bestilt en model til formålet. Få timer før hvis det ikke var minutter, så ringer vores model og må desværre melde afbud på grund af sygdom.

Hva gør vi så? - Her oplever vi igen at vi er en klub der virkelig går ind for vores hobby, der blev lyn hurtigt taget en beslutning om, at så gør vi det bare selv.

modelposering1

 

Kamera udstyet blev hurtigt rigget til, der blev snakket omkring lukketider, blænder og positionering af Flash. Alt sammen i en tempo så alle kunne være med og havde mulighed for at lære noget heraf. Der blev også diskuteret fjernudløsning af flash lyset og en enkelt havde svært ved at få sit til at virke, mens det virkede perfekt på en andens kamera. Her er det igen en fordel at klubben er opbygget ved hjælp af vidensdeling, for ved fælles hjælp fik vi os analyseret frem til at det var indstilling på kameraet der måtte være noget galt med, og efter at have gennemgået de manuelle indstillinger, fik vi det hele til at spille sammen igen. Det er uhyggeligt at tænke på at vores medlem har været ved forhandleren for at få løst problemet, uden at han kunne løse dette.

modelposering3

Nå klar blev vi, så var der kun en ting tilbage og det var at udnævne en der skulle agere model. Det blev vores allesammen Flemming, som havde "glemt" kameraet den aften.

modelposering2

Der blev arbejdet flittigt med forskellige poseringer og Flemming viste sig at være en tålmodig model

modelposering8
(Fotograf Annelise Sørensen)

Flemming blev sat i alle mulige forskellige stillinger -

modelposering7
(Fotograf Annelise Sørensen)

- for at lave et lille poseringskompas til senere brug.

modelposering4
(Fotograf Annelise Sørensen)

Alt i alt igen en rigtig indholdsrig aften, hvor der var plads til at lære nyt og samtidig have det sjovt, for til sidst at slute af med en hyggelig snak under en velfortjent kaffe da arbejdet var udført. Vi er alle enige om at det skal vi prøve igen, når vores model melder sig klar igen.

Årets Fotograf (regler)
Macro og DigiCamControl