Bloggen

Billedredigering med pen?

Jeg er overbevist om at alle der arbejder bare lidt med redigering af billeder har taget sig selv i at ønske at man kunne lægge musen oven på skærmbilledet når man af en eller anden årsag skulle fritlægge et område eller detaljeredigere et billede.

For år siden anskaffede jeg mig en tegneplade for nu skulle jeg rigtignok til at være ekspert ud i afmaskning af billeder, men jeg ved ikke om det er kønsbetinget det med at multitaske for jeg fik det aldrig rigtig til at fungere det med at kigge på skærmen og tegne på en grå plade og ofte syntes jeg at den pen der fulgte med tegnebrættet ikke rigtig gjorde det jeg ville have den til.

Da jeg i julen 2017 havde fået et gavekort til indkøb af lige hvad jeg ønskede mig af min bedre halvdel og jeg sad og redigerede nogle af sommerens billeder, så kom jeg i tanke om mit gamle ønske om at få en tablet med skærm til at redigere billeder på.

 

Wacom

 

Jeg gik straks på nettet og søgte på Wacoms hjemmeside for at finde den rigtige løsning for mig og valget faldt på en Wacom Cintiq pro.

Jeg ville være helt sikker på at købe den rigtige størrelse med den rigtige pen, så jeg besøgte flere forskellige fora for at finde informationer inden jeg investerede knap 10.000 uden at vide om det nu var noget som jeg kunne lære mig selv at bruge.

Jeg brugte timer på at læse disse fora og lige pludselig dukkede der flere indlæg op om en tablet som kostede langt under halvdelen af den model jeg egentlig havde udsøgt mig og så fik den samtidig meget ros (fake news?).

Parblo

 

Jeg begyndet at søge mere specificeret på Parblo Coast 13 og fandt en del indlæg på forskellige fora og på Youtube fandt jeg videoer som viste produktet anmeldt af forskellige uafhængige bloggere og de roste den allesammen. Da jeg er lidt forsigtig med at handle over nettet så søgte jeg en europæisk leverandør og fandt den så på Amazons tyske hjemmeside til ca. 2300 kroner frit leveret på hjemmeadressen. Det var så god 300 kroner mere end på den billigste asiatiske hjemmeside (Ali Expres), men jeg føler det er lidt mere sikkert at andre tager slæbet med told og afgifter.

youtube

Tolv dage efter bestilling så blev den leveret på min adresse, men jeg havde lige glemt at min PC havde indbygget grafikkort som ikke understøtter to skærme. Jeg måtte så lige købe et skærmkort til god 300 kroner men så var jeg også klar til at komme igang. Stor var min skuffelse at jeg ikke kunne få den til at virke og samtidig var jeg lidt ærgelig på mig selv at have taget denne chance. Nå men jeg skrev en mail til supporten hvor jeg vedhæftede i billeder og på bedste beskub forklarede at der var ca 20 pixels forskel på hvor jeg satte pennen og hvor skærmen registrerede at jeg havde sat pennen. Jeg havde faktisk ikke de store forhåbninger om at de ville svare tilbage for det er jo trods alt et kineser produkt, men allerede næste morgen lå der et svar fra producenten.

mail

De beklagede fejlen men havde lavet en lille ændring i deres driver så hvis jeg ville downloade den og se om det så ikke ville virke, og jo det gjorde det. Jeg har endnu ikke redigeret så mange billeder med Tablet'en, men det jeg har prøvet det virker, jeg har også sat mig for at denne vinter skal jeg lære mig selv at bruge mit nye legetøj.

Inden jeg slutter denne artikel så lige et par fif som jeg har erfaret:

tabletstander

Køb en stander til en tablet så du kan få en vinkel på når du skal tegne. For mig har det været svært at skulle kigge 90 grader ned når den lå direkte på bordet.

Bommuldshandsker er også en god ide og klip så fingrene fri til pege og tommelfinger (på handskerne) så glider hånden lettere hen over skærmen og du afsætter ikke fedtede spor.

 

Panorama og Nodal Point
Triggere til speedlights