Bloggen

Billeder på nettet

Upload af billeder på nettet og især vores hjemmeside.

Vi er i gang med at SEO opdatere vores hjemmeside, hvilket vil sige at vi gør den mere optimal for at søgemaskiner vil/kan indeksere siderne. Google har allerede været forbi og indekseret siden, men de skal helst komme igen med jævne mellemrum. Det sætter krav til os om at forny siden igen og igen, men det sætter også krav til os alle når vi uploade billeder til hjemmesiden.

Vi ved alle hvad der kan opstå af problemer når dette sker, belært af dårlige erfaringer kommer her en pixi vejledning til, hvordan du kan optimere dine billeder inden upload, således at Google også initierer dine billeder.

 1

 

Jeg har selv haft den opfattelse, at bare jeg har skrevet mine kredentials ind på kameraet (EXIF-data), så skulle jeg selv kun tænke på at redigere billedet, navngive det sigende i filnavnet og så uploade med en beskrivelse på hjemmesiden. Det er bare ikke nok i dag.

Hvad er IPTC?

IPTC (International Press Telecommunications Counsil) er et forsøg på at skabe en standard til metadata om billeder, hvor blandt andet fotografens navn, copyright og beskrivelser om hvad billedet indeholder. Dette skulle være med til at lette udveksling af billeder aviserne imellem således, at fotografen også blev belønnet rigtigt (betalt).

Det var i starten ikke mening at søgemaskiner skulle læse de informationer til brug for deres registreringer, men det har vist sig at være et rigtig godt værktøj for blandt andet Google til at indeksere billeder efter.

Til forskel for EXIF-data som automatisk skrives ind i billedfilen direkte på/i kameraet, så skal IPTC-data påføres billedet af fotografen/billedbehandleren selv.

 2

I PhotoShop skal du via File – File info for at starte XMP manageren op, så du kan skrive informationer ind på dit billede.

3

Som du kan se ovenstående, så er der allerede noget under IPTC som kommer fra dine EXIF data, men der er plads til langt mere detaljerede oplysninger.

 4

Herover ser du et forslag til, hvordan du kan udfylde dine egne info (om fotografen). Jeg har fravalgt at skrive min adresse ind direkte, selvom det kan virke overflødig, for man kan nok finde min adresse ud fra de andre oplysninger.

 5

Du er nu klar til at indtaste data om selve optagelsen udover de i EXIF-data nævnte (eksponering, blænde, lukketid, dato ……). Som det fremgår af billedet herover så er der en del som kan udfyldes, men der er ikke et krav for hvad du udfylder, men jo flere informationer du oplyse des højere komme du op i søge hirakiet!

Herunder ser du en tabel for hvad der registreres på vores hjemmeside under billedupload, men du kan sagtens tilføje flere data end de her nævnte som kommer frem andre steder.

Titel

Object Name

En forkortelse reference for det digitale billede. Titel giver en kort menneskeligt læsbar navn, som kan være en tekst og / eller numerisk reference. Det er ikke det samme som Headline. information forslag historik

Søgeord

Keywords

Søgeord at udtrykke genstand af indholdet. Søgeord kan være fri tekst og ikke skulle tages fra et kontrolleret ordforråd. Koder fra de kontrollerede ordforråd IPTC Emne Nyheder Koder skal gå til "Emne Kode" feltet.

Instruktioner

Special Instructions

Enhver af en række instrukser fra udbyder eller skaberen til modtageren af ​​varen. informationer forslag historik

Oprettelsesdato

Date Created

Angiver den dato, hvor intellektuelle indhold, blev oprettet i stedet for datoen for oprettelsen af ​​den fysiske repræsentation.

Skaber

By-line

Indeholder navnet på den person, som oprettede indholdet af denne vare, en fotograf til billeder, en grafiker til grafik, eller en forfatter for tekstuel nyheder, men i tilfælde, hvor fotografen ikke bør identificeres navnet på en virksomhed eller organisation kan være passende.

Skaberens Jobtitle

By-line Title

Indeholder stillingsbetegnelse på den person, der har oprettet indholdet af dette punkt. Da dette er en slags kvalifikationskamp Skaberen element skal udfyldes som ufravigelig forudsætning for at bruge Skaberens Jobtitle.

By

City

Navn på byen indholdet er fokus på - enten stedet vist i visuelle medier eller refereret af tekst eller lydmedier. Dette element er på tredje niveau af en top-down geografiske hierarki.

Sted

Sublocation

Navn på en undergruppe sted indholdet er fokus på - enten det sted, vist i visuelle medier eller refereret af tekst eller lydmedier. Denne placering navn kunne enten være navnet på en sub placering til en by eller navnet på en velkendt sted eller (naturlige) monument uden for en by. I betydningen af en undergruppe sted til en by dette element er på det fjerde niveau af en topstyret geografiske hierarki.

Provins / Stat

Province/State

Navn på det lokale i et land - enten kaldt provins eller stat eller noget andet - indholdet er fokus på - enten det lokale vist i visuelle medier eller refereret af tekst eller lydmedier. Dette element er på det andet niveau af en topstyret geografiske hierarki.

Land

Country/Primary Location Name

Fulde navn af landet indholdet er fokus på - enten landet udvist i visuelle medier eller refereret i tekst eller lydmedier. Dette element er i toppen / første niveau af en topstyret geografiske hierarki. Det fulde navn skal udtrykkes som en verbal navn og ikke som en kode, skal en kode gå til elementet "landekode".

Overskrift

Headline

En kort synopsis af billedteksten. Overskrift er ikke det samme som afsnit.

kreditten

Credit

Kreditten til person (er) og / eller organisation (er), der kræves af leverandøren af det element, der skal bruges når det er offentliggjort. Dette er et frit tekstfelt.

Kilde

Source

Identificerer den oprindelige ejer af ophavsretten for den intellektuelle indhold af elementet. Dette kunne være et organ, et medlem af et agentur eller en privatperson. Kilde kunne være forskellig fra Skaber og fra de enheder i Ophavsretsmeddelelse.

Ophavsretsmeddelelse

Copyright Notice

Indeholder alle nødvendige copyright til at ansøge om intellektuel ejendomsret til dette punkt og bør identificere den nuværende ejer af ophavsretten for elementet. Andre virksomheder, som skaberen af ​​emnet kan tilføjes i det tilsvarende felt. Bemærkninger om brugsrettigheder bør gives i "rettigheder brug vilkår".

Kontakt

Contact

Et generisk struktur giver en grundlæggende sæt af oplysninger for at komme i kontakt med en person eller organisation.

Titeltekst / Abstrakt

Caption/Abstract

En tekstuel beskrivelse, herunder billedtekster, af emnets indhold, især anvendes, hvor objektet ikke er tekst.

Skribent / Redaktør

Nederst på formularen

Writer/Editor

Identifier eller navnet på den person, der er involveret i at skrive, redigere eller korrigere beskrivelse af indholdet.

Du kan læse mere om dette her http://www.photometadata.org/META-Resources-Field-Guide-to-Metadata#Title

eller

http://www.iptc.org/std/photometadata/documentation/userguide/#!Documents/generalimagecontent.htm

 6

Du udfylder nu resten som du finder nødvendigt og klikker på OK.

Du kan læse mere op IPTC data her:

 7

8

http://www.iptc.org/std/photometadata/documentation/userguide/#!Documents/abouttheiptcphotometadatauserguide.htm

Hvad med resten?

Du skal stadig tænke på at give din billedfil et sigende navn for at komme så højt op i søgehierarkiet som muligt.

 9

Du skal selvfølgelig tilpasse billedet så det kan uploades på hjemmesiden uden at overskride max størrelse i pixels såvel som Kilobytes

 10

Log nu ind på hjemmeside og vælg upload af billeder via menuen for galleriet.

 11

Husk at udfylde beskrivelsen her også og vælg nu filen med det sigende navn, inden du klikker på Upload.

12

Som du kan se her, så føres filnavnet med over i galleriet –

 13

- og der skal klikkes på Billede informationer inden den indtastede beskrivelse kommer frem, men hvad der er endnu mere vigtigt, er at disse ikke kommer med over når Google eller anden søgemaskine indekserer billedet i deres billedgalleri men kun de data der står i EXIF og IPTC data. (se herunder)

 14

15

Håber at denne lille instruktion hjælper dig i at få flere klik på dine billeder uanset om det er på vores egen hjemmeside, en anden foto side eller sågar på Facebook som også læser disse data.

 

God Sommer
Femten sol ned- og opgange på en dag