Bloggen

HDR i Lightroom og Photoshop

Postproduktion til fotografier synes i vores digitale tidsalder at være et aldrig udtømt emne, især da kameraer og valg af software altid forbedrer sig med stadig bedre muligheder.

Når du tager digitale RAW billeder og behandler dem til et færdigt produkt, kan teknikker som høj dynamisk område (HDR) muliggøre mere kreativ kontrol af et billede, hvilket denne vejledning netop dækker .

HDR kan være et følsomt emne.
Hvornår skal man benytter teknikken for at opnå mere rækkevidde
Hvornår det bliver for meget?
Hvornår er det endda nødvendigt, og så videre.

Selvfølgelig er der dem, der mener, at et billede skal komme perfekt ud af kameraet, uden behov for retouchering.
Men vi ved alle, at det aldrig er tilfældet.
Selv tilbage med film fotografering blev mange forskellige teknikker, både kemiske og med filtre på linser og forstørrelser, brugt til at øge det dynamiske område af et film negativt.

HDR er simpelthen en digital mulighed for fotografer for at fremme den kontrol, som de har over deres egne digitale "negativer".
Teknikken involverer typisk mindst to, men kan inkorporere et hvilket som helst antal billeder, hver med den nøjagtigt samme sammensætning og varierende kun i eksponeringsværdien.
Disse billeder kombineres så, for at tage de lettere områder fra lysere billeder og de mørkere områder i de andre (s) for at øge synligheden i både højdepunktet og skyggeområderne.
Der er mange valgmuligheder af software til at vælge fra, som vil tillade dig at gøre det.
Selv fra Adobe er der flere måder at opnå dette på, nemlig Lightroom og Photoshop
Imidlertid vil ikke alle veje give de samme resultater.

Denne video som handler om at identificere forskellene mellem at kombinere billeder i Lightroom versus Photoshop for et højt dynamisk interval billede. 

Det bedste kamera, er det du har med.
Kejserens nye klæder ?

Related Posts