Bloggen

En aften i værkstedet

​Vores nye tilgang til klubaftner skulle prøves, så vi mødtes bare i værkstedet uden at have planlagt hvad der skulle ske den aften og så måtte vi se hvor den førte os hen lige som i gode gamle dage, hvor vi bare mødtes uformelt et sted.

Det tog ikke mange minutter før der var en der mente at vi alle skulle lære de flash at kende som tilfældigvis stod der i værkstedet denne aften. Der blev rodet med indstillinger, betjening via fjernbetjening, så indstillinger igen og ja der blev nørdet igennem for at lære de drilske apparater at kende.

 Da vi så endeligt var blevet enige om en standard indstilling på apparaterne, så var der jo ikke langt herfra til at prøve at lave en standardopstilling som ville kunne bruges på de fleste portrætter. Hvert apparat havde forskellige styrker og da vi gerne vil have belyst baggrunden nogenlunde ens fra hver side, så skulle de lige skydes ind. Flashmeter på, affyre en flash ad gangen til de gav det samme resultat f5.6 og det akkumulerede resultat (fint ord for at sige begge flash på én gang) gav blænde 8.

 Da baggrundsbelysningen var på plads så var der kun at placere objektet foran kameraet som i vores tilfælde blev vores alle sammen Mike for at se, hvilken effekt baggrundslyset havde på vores motiv.

Da vi godt vil have at baggrundsbelysningen skulle belyse lidt af baghovedet på vores "model" så flyttede vi lidt frem og tilbage på Mike, vi måtte konstatere at 20 cm bagud set fra kameraet var mere end rigeligt for at opnå den effekt som vi ønskede.

 Så skulle vi have hoved lyset til at passe, så der blev slukket for baggrundsbelysningen og fyret af kun med hoved belysningen. I første omgang tog vi ikke højde for de refleksioner lyset gav i Mikes briller. 

Efter at have skiftet vores reflektor fra guld til sølv og rettet på lyset og Mikes briller således at der ikke kom refleksioner fra flashen, så var vi ved at være klar til at fyre op under alle flash på én gang.

Så efter en god halvanden times arbejde, fik vi et acceptabelt resultat af alle vores anstrengelser, hvor vi nogenlunde havde holdt et tempo, hvor alle kunne følge med. Var der en eller flere der ikke lige fik det hele med første gang så var det rart at vi havde tid til at gentage processen.

Igen en aften hvor der blev arbejdet seriøst med vores hobby , hvor der var plads til at lege og....

hvor der også var plads til at lave et par pasbilleder udover at der blev råhygget med godmodige drillerier, kommentarer og mange aha oplevelser.

Lidt hjælp til bedre julebilleder
Sådan bruges værktøjet Refine Edge i Photoshop

Related Posts